eladó
Századfordulós villa a Svábhegyen

12. kerület (Svábhegy)

2 000 000 EUR
 • Alapterület
  360 m2
 • Szintek
  3
 • Hálószoba
  4
 • Fürdő
  3
 • Garázs
  2
 • Terasz
  m2
 • Konyha
  Szeparált+étkező

Leírás

Ez a különleges stílusú, hozzávetőleg 360 m2 alapterületű villa (+30 m2 különálló vendégház +30 m2 fütött garázs) 3479 m2 területű ősparkban helyezkedik el. A villa, amelyet 1887-ben Kauser József, a neves műépítész vásárolt meg, eredeti formáját csodával határos módon máig megőrizte. Budapest legelegánsabb környékén, a Svábhegyen hegyen helyezkedik el egy olyan utcában, ahol egyedülálló módon, hozzá hasonló stílusban épült, tökéletes állapotú épületek veszik körül. 

A közelmúltig nagyköveti rezidenciaként funkcionáló épület kiválóan alkalmas reprezentatív fogadások, kerti partik rendezésére is.

A bejárati szinten helyezkedik el az egyik nappali kandallóval, a fedett terasszal kertkapcsolatos konyha, az ebédlő, valamint a szintén kandallós kristályterem, illetve fürdőszoba, és vendég WC.

A földszinten négy hálószoba, két fürdőszobával, a másik kandallós nappali kertkapcsolatos télikerttel, borospince, valamint háztartási helyiségek találhatóak.

Az emeleti szinten dolgozó- vagy vendégszoba, és nagyméretű tároló került kialakulásra.

Az épület szintjeit belső lépcsőház köti össze, de a lejtős terep adta lehetőségek révén a bejárati és földszinti  szint kívülről külön-külön is megközelíthető.

Fachwerkes szerkezetű, de új építésű, a kétállásos fűtött garázs, amely alatt teljes komforttal kialakított vendégház található két személy részére.(hálószoba, teakonyha, fürdőszoba, garderobe)

 

Az épület kiváló mikroklímáját a nyári hőségben a föléje boruló fák árnyéka, télen pedig - természetesen a központi fűtés mellett - 3 db elegáns kandalló biztosítja. Külön figyelmet szenteltek a világítási effektusok megtervezésének, így esténként mind a külső, mind a belső világítással változatos fényterek hozhatók létre.

A villa különlegességét fokozza a nyugati oldalon boltíves lábakon álló üvegterem (kristályterem), amelyet balluszterekkel szegélyezett nyitott terasz köt össze a parkra néző fedett terasszal, valamint a keleti oldalon fekvő üveges veranda. Rendkívül gondosan tervezettek a tradicionális stílusjegyeket mutató, egyedileg legyártott nyílászárók. Az ablakokon elhelyezett rácsok iparművészeti remekek, melyek a mechanikus védelmi funkción kívül az épületnek kastélyszerű jelleget kölcsönöznek. A hidegburkolatok gránitból készültek, melynek különleges színhatásai (multicolor rosso és verde ubatuba) a mahagóni színű padlóburkolattal tökéletes összhangban vannak.

Eladási ár: 2.000.000 EUR

Tulajdonságok
ID S-14 Szerződés típus eladó
Ingatlan helye Budapest Kerület 12. kerület
Környék Svábhegy Ingatlan típusa lakóház
Bruttó alapterület 360 m2 Telek területe 3479 m2
Irányár 2 000 000 EUR Építés éve 1885
Felújítás éve 2000 Kilátás zöldre
Szintek száma 3 Nappali alapterület 44 m2
Hálószobák száma 4 Konyha típusa Szeparált+étkező
Bútorozottság bútorozatlan Fürdők száma 2
Zuhanyzók száma 1 WC-k száma 2
Kert típusa parkosított Kert alapterülete 3479 m2
Garázsok száma 2 Kocsibeállók száma 2
Fűtés típusa Gáz (cirko) Lakóház típusa villa
Felszereltség
 • Terasz
 • Légkondicionáló
 • Kandalló
 • Vendég apartman
 • Pince
realhome logo
Kérjen ajánlatot